onsdag 8 februari 2012

Uppslagsverk


Dicitionary

Hm. Lycka till med Eppslagsverket. Bra början. Verkligen.

Fyra knäppisar
The Dictionary of Imaginary Places
av Alberto Manguel och Gianni Guadalupi

   Nejmen, här är en spännande bok som jag faktiskt skulle vilja läsa för innehållets skull. Den kan få några tröstknäppisar men är ju egentligen inte knäpp på det sättet.

Tre knäppisar

7 kommentarer:

 1. Dicitionary - nästan esperanto fast utan y-et
  Dio betyder Gud och Ci tilltalsordet till densamme - Thou på engelska
  Men det påminner också om
  http://psyklopedin.org/wiki/Huvudsida

  SvaraRadera
 2. hej Inga. nu hänger jag inte alls med här. dio betyder gud ja (det anser iaf spanjorer och åttiotalshårdrockare) men hur hänger det ihop med detta uppslagsverk? plijs enlighten me :)

  SvaraRadera
 3. En knäpp felstavning av ett lexikon fick mig att tänka på ett slags uppslagsverk som ger knäppa informationer om allting - heter på engelska uncyclopedia http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Main_Page och det ser mer ut som en felstavning.
  På esperanto har man kastat om de två första bokstäverna - en blir ne (betyder inte)
  http://neciklopedio.wikia.com/wiki/Ĉefpaĝo

  SvaraRadera
 4. Dom här "lösenorden" som man ska fylla i för att få in kommentaren är rätt kul. Förra ordet jag skulle skriva in betyder 'njurtvål' på esperanto

  SvaraRadera
 5. uncyclopedia påminner på ett kusligt sätt om världen sådan den ju faktiskt är.

  SvaraRadera
 6. Jag vill bara tipsa om att en av författarna till detta verk, Alberto Manguel även författat En historia om läsning samt Nattens bibliotek. Två oförskämt läsvärda böcker, den första handlar om, vilket man kanske kan gissa, läsning, och den senare handlar om böcker, bibliotek och liknande saker av samma mysighetsfaktor. Bra skit helt enkelt.

  SvaraRadera
 7. där ser man. men jag är egentligen inte förvånad. den känns spännande och om än lite knäpp så på ett innehållsrikt sätt.

  SvaraRadera