lördag 21 maj 2011

Obehagliga böcker

   När man lufsar omkring med sin vagn och sätter upp böcker i biblioteket ser man en hel del konstiga böcker faktiskt. Nu tänkte jag inte den här gången på titlar som är konstiga/roliga utan på dem som får en att rysa av obehag och/eller äckel och helst av allt vilja strimla böckerna -ja, om de inte var bibliotekets då. Här följer en lista över obehagliga och helt onödiga böcker...

Pontus Herin: I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra. Kommentar: Den värsta samförståndsdrypande hor-titel på en bok jag nånsin sett...

Johan Norberg: Allt om Naomi Kleins nakenchock. Rikspuckot Norberg skämmer ut sig och blir den som står med brallorna nere som en fjunig tonårsgrabb med denna obegripligt löjliga titel.

Lou Rossling: Tänd dina stjärnögon. Kommentar: Brrrr, jag får rysningar av obehag...

David Eberhard: Ingen tar skit i de lättkränktas land. Kommentar: Nä, för det borde folk göra mer eller ? Ta skit, så som man gjorde förr i världen. Buga för herrarna, lägga upp fittan på bordet och knega gratis. Vafan menar idioten med denna bok????

Mia Mattson Mercer: Lär dig ta emot djurens budskap genom att lära känna dig själv. Kommentar: Eller skit i djurens budskap genom att dricka sprit istället för att gå i terapi och ta hand om dina problem??

Per H Börjesson: Så här kan alla svenskar bli miljonärer. Kommentar: Öh ursäkta att jag påpekar det Per, men tror du på fullaste allvar att en miljon skulle vara värd just en miljon om alla hade en?

Amy Kaye: The real deal -gilla läget! Kommentar: Finns det nåt uttryck jag hatar mer än "gilla läget?" Nä, det är det absolut värsta en människa kan säga. Barbara Ehrenreich satte fingret på det (eller snarare hennes svenska översättare) och vi slipper förhoppningsvis detta uttryck helt snart för det verkar vara på utdöende, men när det var som värst hörde man det ett par gånger i veckan. Jag anser att det inte finns någon preskriptionstid på att ha använt sig av uttrycket och att de som yttrat det bör jagas ned och straffas, även flera årtionden fram i tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar