måndag 4 april 2011

Revolutionerande undersökning


Our Mysterious Spaceship Moon -Is our nearest neighbour in space a huge alien spacecraft? : A revolutionary investigation 
av Don Wilson

   En befogad fråga som det känns litegrann som att Wilson redan anser sig ha svaret på. Det finns f.ö. en del annat än det helt och hållet uppenbara som är roligt eller underligt med den här boken. T.ex. att den omnämns som en revolutionerande undersökning. Ordet revolution är ju latin för återgång, eller varven himlakroppar fullbordar, och dess politiska dimension kom först senare genom att man inom astrologin trodde att himlakropparnas rörelser återverkade på mänskliga och politiska händelser. Kopernikus De revolutionibus orbium coelestium från 1543 (Om himlakropparnas kretslopp) har den ursprungliga betydelsen, medan t.ex. engelska, amerikanska och franska revolutionen har den senare, vilken vi förstår och använder idag. Lite ironiskt är det ändå att denna "undersökning" som avhandlar just himlakroppar benämns som revolutionerande.
   Sedan tycker jag alltid att det är lite lustigt när en kokosnöt som skrivit en knäpp bok råkar heta Wilson. Dom är faktiskt ganska överrepresenterade, dom där Wilsonarna, på den fronten.

Fem knäppisar

4 kommentarer:

  1. Åh! Den här kokosnötboken jagade jag faktiskt en gång... Således kan jag glädja min igenkänning av FABUC-böcker med ett (1) poäng...

    SvaraRadera
  2. Utgången sen länge som den är antar jag att det var en antikvariatsjakt? Hur slutade det? Undkom den eller lyckades du nedlägga ditt byte?

    SvaraRadera
  3. Wilson - Brian, Dennis, Carl
    http://www.youtube.com/watch?v=nC2gZMNkyJo&feature=fvst

    SvaraRadera
  4. Ja, det vimlar ju av dom. Är de alla släkt? Robert Anton Wilson skrev ju t.ex. knäppo-bibeln The Illuminatus trilogy.. är han månne en förlorad beach-gosse?

    SvaraRadera