fredag 30 september 2011

Dildo i bild


Dildo Cay
av Nelson Hayes

   Vad som försiggick i Nelson Hayes huvud när han skrev boken får vi kanske aldrig veta. Det är möjligt att ordet Dildo hade en helt annan betydelse i hans vokabulär, eller att det är ett ortsnamn på ett främmande tungomål som betyder nåt helt annat än vi tror, t.ex. "platsen där vi äter upp och förgriper oss på skeppsbrutna medelst könsattrapper." Vem vet.

PS. Mysteriet tätnar. Notera den fallosliknande fyren i fjärran. Är det den som är dildon?

Fem knäppisar till Nelson.

måndag 26 september 2011

Sallads-skoj


Who Will Toss My Salad?

   Barnböcker vars titelval varit högst olyckligt har vi sett mängder av exempel på. Här är ännu ett. Ska kanske tilläggas att en del av dem ju är rena skämtböcker, troligen t.ex. denna vilket genast gör den lite mindre rolig. Bäst är enligt min mening de som är skrivna helt aningslöst, t.ex. Cooking With Pooh eller James and the Giant Peach.

Trots det fyra knäppisar, och vem vet -jag kan ha fel. Det kan vara äkta vara det här.

fredag 23 september 2011

Shakespeare från graven


All The World's A Grave -A New Play By William Shakespeare
av John Reed

   En fantastisk ny pjäs, född ur Shakespeares värld. Här är Hamlet, makarna Macbeth, King Lear, Romeo & Julia och Iago alla med i en episk tragedi med kärlek, krig, mord och galenskap som ingredienser. I Allt the World's a Grave har John Reed tagit fraser och meningar från Shakespeares originalverk och satt samman dem i en helt ny tragedi i fem akter. Språket är Shakespeares, men pjäsen är ny.
   Efter att ha tagit Julia till fånga som krigsbyte återvänder prins Hamlet hem för att upptäcka att hans mor har mördat hans far och gift sig med Macbeth. Det är bara början...


Boken finns att köpa från www.fabuc.com

torsdag 22 september 2011

Bokmässan 2011

   Bokmässan i år. Ska försöka att inte spendera tusentals kronor på böcker. Bara ett par hundra om jag kan hjälpa det. Knallar dit på fredagen och pröjsar i år för mitt eget inträde eftersom jag inte längre har nåt jobb som kan betala biljetten.

   Givna besök blir Bonniers, Norstedts, Adlibris.. nä jag skoja bara. Men ska väl försöka kravla mig förbi Vertigo, H:ström, Hägglunds, Galago, Glänta, Arbetaren, Brand, Sphinx bokförlag, SF-bokhandeln och många fler än vad jag kan radda upp. Jag är sällsynt dåligt förberedd i år och har inte ens kollat programmet än. Bakhåll är väl inte med i år heller kantänka. 

   Kanske ska jag irritera utställare som betalat 10.000-tals kronor för sina platser genom att stå bredvid dom och dela ut snygga reklamblad för FABUC. Av den anledningen att det var så dyrt blev det inget bord för oss i år. Kanske nästa år.


onsdag 21 september 2011

Jätte.. persikan!?


James and the Giant Peach
av Roald Dahl

   Den inte helt okände författaren Roald Dahl spottade ur sig både barn- och vuxenlitteratur. Men vad i herrans namn tänkte han på när han skrev den här?! James and the Giant Peach!!
   Fantastiskt roligt.

Fem knäppisar

tisdag 20 september 2011

Bulwer-Lytton Fiction Contest 2011

   Snubbla över en rätt kul grej på nätet. Bulwer-Lytton Fiction Contest 2011 som utser de värsta av de värsta inledningsmeningarna från skönlitterära texter. I år vann tydligen författarinnan Sue Fondrie, men jag publicerar istället Jack Barrys bidrag vilken vann Äventyrsklassen:


   From the limbs of ancient live oaks moccasins hung like fat black sausages - which are sometimes called boudin noir, black pudding or blood pudding, though why anyone would refer to a sausage as pudding is hard to understand and it is even more difficult to divine why a person would knowingly eat something made from dried blood in the first place - but be that as it may, our tale is of voodoo and foul murder, not disgusting food.

   Undrar hur resten av boken blir när virrpannan har så svårt att hålla sig till ämnet. Rättså skoj. Har faktiskt själv ofta fantiserat om en roman skriven så som en dement person resonerar i långa utläggningar som inte leder nånstans.

Fler av de vinnande bidragen i olika klasser kan beskådas på:

måndag 19 september 2011

Oral Sadism


Oral Sadism and the Vegetarian Personality
av Glenn C. Ellenbogen (editor)

Men.. det kanske är jag som är korkad men jag fattar inte titeln? Borde det inte ha varit Oral Masochism and the Vegetarian Personality? Det lixom hade jag fattat...

Tre knäppisar

lördag 17 september 2011

Collect your own damn thoughts..



Paranoid Women Collect Their Thoughts
av Joan D´Arc (editor)

   Här är en av mina egna ding-ding-böcker. Jag tycker den är högst störande på flera sätt och vill skriva lite utförligare om den (utan att för den skull balla ur i en full-blown recension, för det förtjänar den egentligen inte). Till att börja med det uppenbara -titeln. Det tycks mig lite lätt kvinnoförnedrande. Det är inte alldeles uppenbart varför urvalet är kvinnor och paranoia, istället för människor och paranoia. Och undertiteln.. collect their thoughts!.. kom igen!? Jag hade kunnat gå med på en bok på temat kvinnor och t.ex. orättvisa löner eftersom det finns en koppling där -eller en bok på temat män och bröstcancer eftersom det är osynliggjort och kopplingen överraskar. Men här känns kopplingen forcerad och avsedd att förminska kvinnor som grupp. Ungefär som en bok med bara män i som skulle heta Asshole Men with chesthair.

   Så till innehållet som är minst lika störande. Boken består av ett antal artiklar och intervjuer av och med kvinnor aktiva i konspirationsteoretiker-miljöer, självutnämnda UFO-abductees, new age-are och andra allmänna kokosnötter. Så långt OK. Men det som kanske stör mig allra mest med den här boken är att inhyst mellan dess pärmar tillsammans med de verkliga dårarna finns riktigt vettiga feminister, vänsterdebattörer och miljöförespåkare som på detta sätt indirekt idiotförklaras.

   Det är faktiskt bland det mest störande jag sett i bokväg. När jag hittade den här på gamla numera insomnade Dolores-butikens hylla för ca 10 år sen var jag bara tvungen att köpa den direkt.

Fem knäppisar 


torsdag 15 september 2011

Recension: Äkta Skräck

Äkta Skräck: Den nya vågen av extrem film
av Magnus Blomdahl

   Det ska sägas direkt att här är det inte fråga om några tillrättalagda Hollywoodproduktioner med hög budget, lyckliga slut och en total FAIL på din avsikt att slå dig ned för en filmkväll för att bli chockad, äcklad, skrämd eller beklämd. Nej, sånt betackar Magnus Blomdahl sig uttryckligen från. Det är inte Scream eller Jag vet vad du gjorde förra sommaren som avhandlas här. Det här är lågbudget, skitigt, cyniskt, sadistiskt, våldspornografiskt och det är långt från det som går upp på biograferna.

   Boken består av ett antal intervjuer med de enligt Blomdahl intressantaste och mest extrema filmskaparna av idag, t.ex. Lucifer Valente, Nick Palombo, Adam Rehmeier m.fl. Till texterna fogas beskrivningar ur filmernas handlingar, vilka många gånger är helt vidriga. Väldigt verklighetstrogen men fejkad snuff, orgier i spyor, våldtäkter m.m.

   Det är såklart skräckfilm i en väldigt vid definition, och av en väldigt speciell sort. Det mesta som avhandlas kretsar kring tortyr, gore och äckeleffekten. Det moraliskt vedervärdiga. Detta till skillnad från den typen av skräckfilm som mer bygger på stämningar och förväntningar, en okänd lurande fara. Här är det aldrig implicit utan ständigt explicit. Mig skrämmer det mindre, och jag blir oftast just mest äcklad. Men det är poängen i denna typ av skräckfilm.

   Det här är såklart väldigt underground. Jag kände bara till ett par av filmerna, och nån enstaka regissör, t.ex. Jörg Buttgereit vars Nekromantik anklagats för att innehålla sexscener med ett verkligt -och väldigt långt gånget- lik, samt den på senare år utkomna The Human Centipede (som Blomdahl framställer som mer underground än vad den kanske verkligen är). I The Human Centipede hålls tre människor fångna vilka blir ihopsydda med varandra mouth-to-ass, därav namnet.

   Den kvardröjande känslan i mig efter att ha läst Äkta Skräck är en av fascination. Samtidigt vet jag att jag faktiskt inte skulle vilja se flertalet av dessa filmer. Jag är ett stort skräckfilmsfan men just tortyr roar mig inte särskilt i filmisk form. I litterär form kan man behålla en viss distans som blir svårare då ögat ser bilderna direkt.

   Men just som bok fungerade den här utmärkt för mig. Det är alltid intressant att ta reda på vad som försiggår i de allra mest extrema utmarkerna av mänsklig verksamhet.

Boken är utgiven på Vertigo Förlag

måndag 12 september 2011

Filmstjärnor i badkar


Movie Stars in Bathtubs
av Jack Scagnetti

   Den här boken har många av de kvalitéer en äkta apart bok ska ha. Det är ett smalt ämne, pretty bizarrt och det verkar vara äkta menat, alltså inte ett försök att vara "haha-rolig". Jag upptäckte dessutom en annan liten märklig detalj med boken. Jack Scagnetti, mannen som står bakom den är namne med den vansinniga snuten som jagar Mick och Mallory Knox i Tarantino-klassikern Natural Born Killers från 90-talet. Ser man på. Han fanns på riktigt...

Fem knäppisar

fredag 9 september 2011

Crackhouse literature for kids


The House That Crack Built
av Clark Taylor och Jan Thompson Dicks

   Så sött. Och jag slår vad om att allt blir bra i slutet. Republikanerna vinner valet, crack-farsan åker i fängelse och den arbetslösa morsan börjar gå på stritan så att familjen får råd att flytta.

Fem knäppisar

Citat #13

"Good children's literature appeals not only to the child in the adult, but to the adult in the child."
-Unknown

torsdag 8 september 2011

Barnböcker



Grandma´s Dead :Breaking Bad News with Baby Animals
av Amanda McCall & Ben Schwartz

Farmor är död men titta du får en hundvalp istället!! Ja. Jag tror faktiskt att det kan funka. Tills ungen många år senare behöver terapi för grava emotionella störningar.
Hela fem knäppisar förärar vi denna oumbärliga lilla bok.


Och om husdjuret dör skojar vi till det lite extra:





Dead Pet :Send Your Best Little Buddy Off in Style
av Andrew Kirk och jane Moseley

Fyra knäppisar.

Den första, Grandmas Dead, finns dessutom att köpa på www.fabuc.com

lördag 3 september 2011

Arbeitslos again

Arbetslös och astrevlig bibliotekarie med något tvivelaktig humor söker anställning i Göteborgsområdet.

Mitt sommarvik på biblioteket gick ut den sista augusti, och jag hoppades på en förlängning men nope, det gick inte. Är ju inte jätteledsen ändå. Nu kan jag catcha upp med min dotter och ägna henne mer tid, få tid åt både bloggen, bokhandeln och mitt eget skrivande igen.

Men skulle du som läser detta vara personalansvarig på ett bibliotek inom Göteborg och bara känna att oj shit, den snubben måste vi ha på vårt bibliotek -så hör gärna av dig. Jag arbetar mot lön, bloggar gärna, jobbar med utställningar och köper gärna in de där bizarra böckerna till just ert bibliotek. hälsn. Jonas


Adventures of Unemployed Man
av Erich Origen & Gan Golan

kan få en knäppis eftersom jag känner mig generös idag...