fredag 20 januari 2012

Banner-/länkbyte

Har lattjat runt lite i en bannerverkstad inatt. Detta mest för webshopens räkning (www.fabuc.com), men det kan tänkas att bloggen också är öppen för bannerbyten framöver.

Vill gärna byta banners med andra. Ta chansen för ökad trafik till din egen sida också. Ömsesidig nytta! Har du banners så hör av dig. Vet du inte hur man gör så hör av dig, jag kan peka dig i rätt riktning.

Såhär blev några av de banners jag gjorde. Vissa av dem är inte bra än utan behöver filas på.








och så lite småbanners till länksamling (stör inte så mycket att det blinkar där)






Jag skrev för övrigt såhär angående banner- och länkbyte på butikens hemsida för de som eventuellt är intresserade av ett samarbete med oss:

Vi BYTER gärna banners och länkar till andra aktörer, kommersiella eller ej, inom i första hand litteraturområdet, i andra hand kulturområdet och i tredje hand, tja sånt som vi kan tänkas sympatisera med. Släng iväg ett mail (adress nedan). Har du banners ska de vara i någon av följande storlekar (angett i bildpunkter) Stor (bredd 140x höjd 250) eller Mellan (bredd 140x höjd 100), Liten (bredd 70x höjd 30) för vårt länkskafferi (alltså ej förstasidan). Observera att det är ganska små banners det rör sig om. Vi gillar inte reklam som lusar ned överallt. Vad gäller storleken är det bredden framförallt som är viktig, vi vill gärna att ni håller höjden också men det är inte katastrofalt. För de små gäller de exakta måtten alltid.

En annan grej -vi har flera i varje storlek för er att välja på och ser helst att ni också har det så att man har en viss kontroll över vad man vill visa på sin egen webbsida. Trevligast så.
Ljud inbakat i bannern är ett stort no-no! Inga såna banners tack! Inte heller massa irriterande blink eller rörelser, utan fasta orörliga banners med text och/eller bild. (Rörelse är mycket effektivt för att dra ögonen åt sig men de skräpar ner ens sida något enormt. Småbanners för vår länksida får emellertid vara rörliga, det är helt ok.

Har ni inte möjlighet att ta emot banners i dessa angivna format/storlekar men ändå kan leverera en till oss i passande storlek så hör av er så kan vi eventuellt specialgöra en i någon för er passande storleksmässigt närliggande format.


Vi förväntar oss jämlika byten. Vill du ha en Stor på vår sida vill vi ha en Stor på din. Det är förstasidan som räknas med banners. Hos oss är undersidor en bonus ni får på köpet. Har ni möjlighet till detsamma är vi glada. Länkar har vi under en speciell flik som man når från förstasidan och något motsvarande hos er är ok för oss.


Vi säljer inte reklamplats! Vi byter.


Är du nybörjare på det här med banners? Det går att göra dem gratis på flera olika internet-sajter och man behöver inte kunna HTML. Många ställen bäddar dock in en egen vattenstämpel med sin reklam i din banner och det är lite trist. Men hos t.ex.
www.bannersnack.com kan man bli medlem gratis och få tillgång till funktioner som medger att man kan skapa banners i valfria storlekar och sen spara dem som .GIF-fil (men ej som html). Det är inte så krångligt, man får prova sig fram.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar