lördag 12 februari 2011

Svärd på gata eller i skogen



Street Sword -Practical Use of the Long Blade for Self-Defense
av Phil Elmore

   Hahaha! Man skrattar ju så hemorrojderna spricker! Kolla in snubben Phil! Det dragna svärdet! Han är som en Ninja på helspänn. För man vet ju aldrig, rätt vad det är dyker en fiende upp på gatan eller i skogen och anfaller en! Seriositeten. I ögonen. Kollat på för mycket Highlander, Phil?

Fem whacko-knäppisar




5 kommentarer:

  1. Instämmer. För övrigt känns inte långsvärdet som det mest naturliga valet för självförsvar just nu. Det som slår mig först, är själva svårigheten att ens få hem det från affären (eller från smedjan, eller från var fan man nu får tag i ett långsvärd...) utan att riskera att antingen ses som en vilsen lajvare på upptåg, eller en psykopat på rymmen från närmaste sjukvårdsinrättning för särdeles grava ärenden... Vilkendera som är värst, det vette tusan.

    SvaraRadera
  2. Jag vet haha! Jag lajvade en gång i början av 90-talet. Bodde i kollektiv då, Vi skulle alla lajva. Tillverkade våra svärd av silikon. Sen var jag ute på krogen med mitt svärd och bisarr peruk och tjuvstartade. Polisen kom och haffade mig mitt på järntorget i gbg fast jag försökte förklara att det bara var ett leksakssvärd
    (sen på själva lajvet i en skog nånstans blev jag dödad av en demon)

    SvaraRadera
  3. Ett klipp från youtube passar bra här
    http://www.youtube.com/watch?v=O3oURsGzs9o&feature=related

    knäppisar - det är knäppen som förändrar - stark eller svag
    scenen vid 4:52 gillar jag mest, drick och fäkta samtidigt

    SvaraRadera
  4. Äsch, ser illa, scenen var vid 2:42 - filmklippet varar 4:52

    SvaraRadera
  5. hursom. katapulten var snygg. det innan något tråkigt.

    SvaraRadera